Fotógaléria

 
Magamról 

A Nógrád megyei Pásztón születtem 1979-ben. Gyermekéveimet áthatotta a hétköznapi paraszti munka, a disznóvágás, az aratás, a szüretelés. A családi elbeszélések megőrizték nagyapáim emlékét: csodálkozással hallgattam, milyen szintre fejlesztették gazdaságukat, még a történelmi igazságtalanságok ellenére is. Ma célom újra felépíteni azt, amit ők, a maguk világában elértek: olyan szintre fejleszteni gazdaságunkat, hogy az megélhetést és boldogságot adjon családomnak.

Döntésemben óriási szerepe van nagyvárosi éveimnek. Tizennégy évesen az esztergomi ferences gimnáziumba mentem, utána pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészkara következett. Tanulmányaim végeztével Budapesten kezdtem dolgozni, a reklámfilm statisztálástól a bankkártya értékesítésen át a televíziózásig sok mindent kipróbáltam, leginkább a rendezvényszervezést szerettem.

A pesti évek alatt azonban hiányzott a gazdálkodás. Vácon elvégeztem az Aranykalászos gazda tanfolyamot, majd hazatértem, hogy elkezdjem felépíteni azt a maradandó kincset, amely egyre több munkát kíván, de egyre több örömet is ad.

Sokféle állatot tartok - disznó, szarvasmarha, birka, szamár, sokféle növényt termesztek és mindegyik más tudást igényel. Így a gazdálkodás nemcsak fizikai, de szellemi kihívás is. Ráadásul termékeimnek meg kell felelniük a mai kor követelményeinek is.

Számomra ez a mindennapok igazi kihívása.