Fotógaléria

 
Mezsgyék köze 

A tanya és a gazdaság

A tanyánk Pásztón van, pontosan a Mezsgyék köze elnevezésű helyen. Marhákat, disznókat, birkákat tartunk, társunk a komondor és a puli. Hamarosan talán lovaink is lesznek. Mintegy 30 hektáron folyik a gazdálkodás, ez a mai viszonyok között rendkívül szerénynek mondható. Célom, hogy gazdaságunkat egy egészséges méretű középbirtokká fejlesszem, ami biztos megélhetést nyújt majd a benne dolgozóknak. Nem célunk a nagyüzemi szint elérése, sokkal inkább az Ausztriában és más országokban is bevált, erős családi gazdaság kialakítása, ahol a kívánt mennyiség megtermelése mellett soha nem kérdés a jó minőségű húsáru.

A gazdaság

Gazdaságunk fő profilja a húsmarha-tartás, emellett vannak még anyabirkák és disznók is. A mintegy 30 hektárnyi saját és bérelt földön termeljük meg a takarmányt, amivel a jószágot etetjük. Nem szó szerint véve, de biogazdaság vagyunk, bár nem törekszünk a bio minősítés megszerzésére. Törekszünk a hagyományos állattartás és a természetes földművelés szerinti munkára. Az állatok egyébként semmilyen tápot nem kapnak, csupán természetes takarmányt, mint réti széna,lucerna és dara. Jobbára a növénytermesztésben kényszerülünk permet használatára bogár vagy gomba okozta betegségek ellen.

Házi készítésű finomságaink jó minőségűek, szeretik a háziasszonyok, mert friss és igazi.

Természetesen, az étkes család igényeinek kiszolgálására lekvár, befőtt, savanyúság, bor és pálinka egyaránt "terem" a kamrában, mely mind a nagymamák és nagyapák receptje szerint készül.